Ο Δήμος Έδεσσας τίμησε τη μνήμη των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα

Ο Δήμος Έδεσσας τίμησε τη μνήμη των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα
Printer-friendly version

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με σεβασμό και ευλάβεια ο Δήμος Έδεσσας τίμησε τη μνήμη των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγκα με αφορμή την 117η επέτειο από τον απαγχονισμό τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/6 στον χώρο του μνημείου των ηρώων, στην κοινότητα Καρυδιάς με την παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου. Παραβρέθηκαν επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωπος από τον Δήμο Τριφυλίας Μεσσηνίας και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων, τόπο καταγωγής του καπετάν Άγρα ή Σαράντου Αγαπηνού, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δύο Μακεδονομάχων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας Ιωήλ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της θυσίας τους και την παρακαταθήκη που άφησαν στις επόμενες γενιές και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία ως την καλύτερη ασπίδα απέναντι σε αντιλήψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν ωφελούν κανέναν.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των παρευρισκόμενων στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Καρυδιά.