ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ
Printer-friendly version

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κάθε καλοκαίρι παρατηρούνται φαινόμενα έλλειψης νερού στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στην Έδεσσα, αλλά και επί της Ε.Ο. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης και της περιοχής «Σερμές», όπου εδρεύουν και δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις.

Το φαινόμενο αυτό είναι διαπιστωμένο ότι οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση νερού για την άρδευση αγροτεμαχίων, κυρίως στην περιοχή του Λόγγου Έδεσσας, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υφίσταται δίκτυο άρδευσης.

Στο πρόσφατο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ε, που πραγματοποιήθηκε στις 18/06/2024, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το μοντέλο διαχείρισης των τελευταίων ετών, δηλαδή η υδροδότηση στην περιοχή του Λόγγου να περιορίζεται από τις 10.00πμ. έως τις 12.00π.μ. με την δέσμευση να γίνει προσπάθεια, αν διαφοροποιηθούν οι συνθήκες (περίοδος αυξημένων βροχοπτώσεων, μείωση της κατανάλωσης του νερού στην άρδευση), να υπάρξει υδροδότηση και ένα διάστημα τις απογευματινές ώρες.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. καταβάλει προσπάθεια πάταξης των περιστατικών υδροκλοπής από το δίκτυό της, ωστόσο η ανεύρεση των παράνομων παροχών είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, επίπονη και με μεγάλο κόστος εργασία, την οποία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η υποστελέχωση της υπηρεσίας και η νοοτροπία ορισμένων να μην σέβονται τους συνδημότες μας στερώντας τους το πολυτιμότερο αγαθό

 

Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ

 

Αντώνιος Μ. Κυρμίζογλου